homepage_bulletInformation om solenergi og solceller

house

Solceller er verdens reneste og mest vedligeholdelsesfrie energikilde. Anlæg, der bliver monteret, kræver oftest kun vedligeholdelse et par gange i løbet af dets levetid, som er ca. 30 - 50 år. Solceller er en ideel løsning til tagkonstruktioner, hvor man har en diskret placering og godt solindfald.

Overvejer man at få lagt nyt tag og vil samtidigt bruge solenergi, er det en oplagt mulighed at få implementeret sit solcelleanlæg i tagkonstruktionen. På den måde kan der spares på omkostningerne og opnås en æstetisk optimal løsning, idet solcellepanelerne kan underforsænkes i den nye tagdækning. 

Teknologien bag solenergi kort fortalt

Kort fortalt skabes der solenergi, når lyset rammer solcellerne og der opstår en vandring af elektroner gennem siliciumlagene og et fint perforeret metalgitter.

Siliciumlagene har en positiv og en negativ tiltrækning, der provokerer en vandring af elektroner, som bliver opfanget af metalgitteret og derved frigiver en strøm. Silicium er et meget almindeligt grundstof, men forarbejdningen er bekostelig og kompliceret.